برنج هسته‌ای؛ دستاورد جدید دانشمندان ایرانی

برنج هسته‌ای؛ دستاورد جدید دانشمندان ایرانی shia+muslim                   
تلاش ۷ ساله دانشمندان پژوهشکده هسته‌ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای ایران و موسسه تحقیقات برنج کشور نتیجه داد و برنج هسته‌ای آماده کشت انبوه شد/ مقاومت در برابر خشکسالی، آب شور و باد و باران از ویژگی‌های برنج هسته‌ای است

 

به گزارش مصاف، سرپرست پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران امروز در حاشیه بازدید جمعی از محققان وپژوهشگران این مرکز علمی از موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت اعلام کرد: تلاش۷ ساله دانشمندان پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران و موسسه تحقیقات برنج کشور نتیجه داد وبرنج هسته ای آماده کشت انبوه است.

ابراهیم مقیسه با بیان اینکه هنوز برای این رقم جدید نامی انتخاب نشده است گفت: محققان ایرانی بذر برنج هسته ای را با روش پرتوتابی با اشعه گاما تولید کردند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برنج هسته ایی به صورت آزمایشی در ۳ استان گیلان، مازندران و فارس کشت شده است افزود: قرار است این رقم جدید برنج از سال ۹۶ کشت انبوه شود.

سرپرست پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران تصریح کرد: مقاومت در برابرخشکسالی ،آب شور و باد و باران،  خوش عطری ، زودرسی وقد کوتاه نسبت به رقم های بومی هاشمی و طارم را از ویژگی های رقم برنج هسته ای است.

ابراهیم مقیسه تولید شلتوک برنج هسته ایی درهر هکتار را حدود ۶ تن اعلام کرد وافزود: این مقدار برای رقم های بومی نظیر هاشمی ۳.۵ تن است.


منبع: رجانیوز

نظرات

فقط اعضای سایت قادر به استفاده از بخش نظرات هستند.